perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kauneutta ilmassa


Viime viikolla päiviini sisältyi enemmän kauniita asioita kuin normaalisti taloushallinnon ammattilaisen elämään maaliskuun kiireiden keskellä. Olen onnellinen ja elämääni tyytyväinen kun siihen rakastavan perheen lisäksi kuuluu niin paljon kauneutta – niin sisäistä kuin ulkoistakin. 
Ihmiset tarvitsevat pieniä kauniita asioita ja tapahtumia elämäänsä ollakseen iloisia.


Muotinäytös täynnä kauniita asioita ja ihmisiä

Viime viikon torstaina sain olla osallisena raumalaisen Cameo Boutiquen 10 –vuotisjuhlassa. Juhlaa vietettiin Raumalla, Kulttuuritalo Posellissa, jossa reilut sata ihmistä sai seurata Rauman Dansseoran tanssijoiden loistavaa esitystä, nauttia Ravintola Rosmariinin maistuvista cocktailpaloista kuohuvan kera ja seurata Alusasuliike Helmin hehkuvien alusasujen ja Laukku Salmisen kauniiden ja käytännöllisten laukkujen täydentämänä Cameon todella upeita vaatteita. Kukkahuone Gloriosa oli loihtinut Posellin upeasta tilasta vieläkin upeamman kauniilla kukka-asetelmillaan. On rentouttavaa katsella taidolla tehtyjä kauniita asetelmia.
Ravintola Rosmariinin coctailpaloissa oli sekä suolaista että makeaa herkkua - sekä silmälle että kielelle

Sain itse olla mukana vaatteita esittelemässä, istua ensin muiden mallien tavoin Sarin Tukkapajassa taitavien kauneuden ammattilaisten käsissä, hiukseni taivutettiin upeille kiharoille ja kasvoni saivat uutta hehkua taitavalla meikillä. Takahuoneessa sain olla osallisena siinä tunnelmassa, joka syntyy kun kauniita vaatteita esitellään ihmisille muotinäytöksen muodossa sellaisten ihmisten toimesta, joille vaatteiden esittely ei ole työtä, vaan hauskaa ja innostavaa kokemusta. Me kaikki teimme parhaamme, jotta meille esiteltäväksi annetut vaatteet olivat ajoissa yllämme ja näyttivät mahdollisimman hyvältä kun kävelimme Posellin catwalkina toimivalla käytävällä.

Tunnelma oli mahtava ja oli etuoikeus olla mukana ja nähdä kaikki ne kauniit ihmiset ympärillä, yllään juuri heille ammattitaidolla valittuja vaatteita. Sillä juuri sen Cameon Sirke osaa, valita ihmiselle kaikista niistä heidän putiikissaan olevista vaatteista ne asukokonaisuudet jotka sopivat kantajalleen ja saavat tämän hehkumaan entistä upeampana, naisena joka on tietää näyttävänsä upealta. Jokainen nainen tietää, miten paljon helpompi on kulkea varmana itsestään, kun on peiliin katsottuaan nähnyt yllään vaatteet jotka sopivat – muutakin kuin kokonsa puolesta.

Kun sanoin että ympärilläni oli kauniita naisia, tarkoitan toki sitä että he kaikki näyttivät upeilta, heille oli luotu juuri sellaiset kampaukset ja meikit jotka korostivat heidän parhaita puoliaan. Mutta tarkoitan myös sitä sisäistä kauneutta, joka tuli esiin siinä yhteisessä innostuksessa ja halussa antaa Cameolle juuri niin mahtava muotinäytös kuin mahdollista, koska Sirke ihanana ihmisenä sen ansaitsi.


Sirke ja Milla tilaisuuden lopussa suorittamassa tuotepalkintojen arvontaa

Olen itse edellisen kerran ollut vaatteita esittelemässä muotinäytöksessä joskus yhdeksänkymmentäluvun vaihteessa, siis noin 25 vuotta sitten. Olin jo unohtanut kuinka hauskaa se onkaan. En ehkä nauttisi siitä niin paljon jos se olisi vakityöni, mutta näin harrastuspohjalta se toi kyllä iloisen fiiliksen. Toivon että se välittyi myös yleisöön ja he huomasivat miten kauniita vaatteita Cameo Boutique tarjoaa, vähän isommassakin koossa!  Sisäistä kauneutta

Henkilökohtaisesti päivän ja illan iloa lisäsi se että muotinäytöstä juontamaan saimme Millan, Pitsimissimme vuodelta 2013, joka on menestynyt myös Miss International 2014 kisassa tullen neljänneksi perintöprinsessaksi. Cameosta löytyi hänelle asu joka korosti hänen kauneuttaan ja hän oli kuin koru, jos niin voi ihmisestä sanoa.

 
 


Se että Milla menestyi juuri tuossa mainitussa kansainvälisessä kisassa, jossa kilpasiskoja oli reilut 80, kertoo siitä mikä Millassa on parasta. Hän on toki kaunis ulkoisesti suorastaan upea, mutta jokainen häneen tutustuva huomaa hyvin pian miten käsittämätöntä on hänen sisäinen kauneutensa. Millasta ei voi rehellisesti sanoa kuin positiivisia asioita. Jokainen, joka on oikeasti tutustunut häneen, ei varmasti voi muuta kuin vilpittömästi olla samaa mieltä. Olen etuoikeutettu kun saan kutsua häntä ystäväkseni ja sain nytkin viettää hänen kanssaan aikaa vielä muotinäytöksen jälkeen.

Vielä onnittelut Cameo Boutiquelle!

Oli upea juttu olla mukana tässä näytöksessä ja tutustua kaikkiin siinä mukana oleviin ihmisiin. Oli erityisen hienoa tutustua entistä paremmin myös Sirkeen, jonka yritys Cameo Boutique ja sen 10 ensimmäistä vuotta olivat juhlan aiheena.Onnittelut Sirkelle menneestä kymmenestä vuodeta ja menestystä niille tuleville, toivottavasti monille vuosille! 

Minusta yksi elämän hienoja hetkiä on se kun saa oppia tuntemaan ihmisiä joissa on sisäinen hehku ja rakkaus sitä kohtaan mitä tekee. Sirke on juuri sellainen ihminen. Hänellä on ihana liike täynnä kauniita vaatteita, koruja ja kenkiäkin. Liike on kerrassaan kaunis paikka täynnä kauniita asioita. Sirken kaltaisen ihmisen kanssa tekemisissä oleminen piristää päivää ja saa uskomaan että meillä on täällä maailmassa vielä paljon kaunista. 
Ja me ihmiset tarvitsemme kauniita asioita. Toivon sydämestäni että keksimme jatkossakin yhteisiä juttuja. 


Lisää näytöstä, nyt upeat kampaukset pääosassa!

Seuraavana päivänä sain viettää vielä aikaa sekä ihanan Millan että toisen ihanuuden Viivin kanssa. Viivi on yksi niistä Miss Suomista, jotka ovat osanneet käyttää sen tuomat kontaktit ja julkisuuden positiivisesti. Hän on samalla säilyttänyt sen ihanan ihmisen ennallaan joka hän oikeasti on. Taas voin vain todeta olevani etuoikeutettu kun saan kutsua häntä ystäväkseni, kuunnella hänen ajatuksiaan, iloja ja murheita ja jakaa omani hänen kanssaan. Viivissä löytyy myös juuri sitä sisäistä kauneutta jota arvostan henkilökohtaisesti ulkoista paljon, paljon korkeammalle, vaikkakin Viivillä on myös ulkoista upeutta vaikka muille jakaa 


Viivi ja Milla 

Mielenkiintoista oli seurata ammattinsa osaavien kampaajien työskentelyä mallien kanssa, kun he valmistelivat värjäykset ja kampaukset Matrixin hiusnäytöstä varten. Yksi niistä asioista joista todella pidän, on seurata ihmistä joka osaa sen mitä tekee. Miten taitavasti mallit saivat erilaisia kampauksia hiuksiinsa, miten itse katsoin jotakin työtä keskeneräisenä ja mietin että mitähän siitäkin tulee – ja sitten näin sen valmiina, upeana, juuri sille ihmiselle sopivana kruununa. Sillä niin hän se on, hiukset ovat naisen kruunu. Ja upeat hiukset ovat upea kruunu.
Yleisö sai seurata kampausten tekemistä


Tunnelma oli aivan loistava kun huoneen täytti paikalla olevien kampaajien kannustus ja tsemppaus kampauksia esitteleville malleille. Hyvä musiikki siivitti upeaa näytöstä. Kaiken kaikkiaan tilaisuus onnistui loistavasti, kiitos Satu-Maarit ja Tommy kun kutsuitte meidät mukaan. Oli positiivinen kokemus olla mukana tässä kaikessa takahuoneen kiihkeästä tunnelmasta lavan iloiseen fiilikseen. Kuten jo aikaisemminkin totesin, ihminen kaipaa kauneutta.Miten kauniita ihmiset ovatkaan kun he muistavat hymyillä ja ovat iloisia!

Satin Circus viihdytti yleisöä hiusnäytöksen jälkeen


Kauneutta tarvitaan

Minulla oli kaunis loppuviikko, josta ammentaa jaksamista kevään kiireisiin. Toivon, että jokainen voisi elämässään viettää kauniita hetkiä. Sitä ei ole aina mahdollista saada samoin kuten itse viime viikolla, mutta voin suositella vaikkapa kauniiden vaatteiden sovitusta ja hetken ihailua, vaikka ei olisikaan mahdollisuutta juuri nyt ostaa uusia vaatteita. Myös luonto tarjoaa uskomattoman kauniita hetkiä kun vain hetken hiljentää tahtiaan ja tutustuu luonnon ihmeisiin, joilla meitä hemmotellaan joka päivä – kun vain maltamme pysähtyä niitä ihailemaan. Lauantaina katsoin sivusta pienen tytön hassuttelua isänsä kanssa bussia odotellessa ja kuulin erään naisen sanovan ”Onko mitään niin ihanaa kuin pieni tyttö”  Mietin asiaa hetki sitten tätä kirjoittaessani ja totesin, että se ehkä on ihanaa, mutta mielestäni kaikkein kauneinta on sisäisesti kaunis ihminen, onhan sitten minkä ikäinen tahansa.

Tehdään yhdessä maailmasta kaunis paikka, unohtamalla katkeruus, iva, kiusaaminen, kateus, turha pelko ja epäluuloisuus toisiamme kohtaan. Autetaan toisiamme aina, kun huomaamme apua tarvittavan, tehdään pieni tekoja, jotta toiset tulevat iloiseksi. Ilman että mietimme ”mitä minä siitä hyödyn” ja yhtäkkiä huomaamme miten paljon kaikki näyttää kauniimmalta kun olemme itsekin sisäisesti kauniimpia. 

Kauneus on se mitä me tarvitsemme. Aito kauneus, se kumpuaa sisältämme.


Lämpimin ajatuksin

Riikka

     

2 kommenttia: