sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Tacoja ja ilon hetkiä

Meillä on ollut tapana aina silloin tällöin viikonloppuisin syödä tacoja. Se on ollut mukava hetki pysähtyä ja jutustella samalla kun syödään. Hetki jolloin pysähdytään hetkeksi hyvän syötävän äärelle.


Maukasta ja mukavaa syötävää yhdessäolon hetkiin.

Nyt kun Joonas on ollut armeijassa, olemme syöneet tacoja ehkä vielä useammin. Emme nyt joka viikonloppu, mutta kaksi - kolme kertaa kuukaudessa. Vähän toki riippuen siitä mitä muuta viikonlopussa on tapahtunut. Tänä viikonloppuna oli sunnuntai sellainen ihana tyhjäkäyntipäivä, ei mitään sovittua tekemistä. Toki minun piti pakata, kun on lähtö Tampereelle maanantaina. Mutta muuten päivässä ei ollut mitään ennalta sovittua – eli täydellinen tacopäivä.

Tänään lihana oli vain kanaa, koska sitä oli jo jääkaapissa riittävästi valmiina

Koska jääkaapissa oli kanasuikaleita riittävästi, syötiin tällä kertaa vain kanatacoja. Kun olin saanut kanat maustetuksi ja paistetuksi, salaatin, tomaatin ja kurkun paloitelluksi ja kermaviilinkin maustetuksi, laitoin tacokuoret mikroon ja kutsuin muun perheen syömään. Istuin hetken yksi pöydässä ja mietin ennen kuin muut tulivat.


Salaatti, tomaatti ja kurkku, siinä kanan lisäksi tärkeät tacoainekset meillä

Meillä ei ole rahaa ylellisyyksiin eikä mihinkään hienouksiin, mutta miten onnellisia olemmekaan kun meillä on rahaa riittävästi, jotta voimme ostaa sitä ruokaa mitä haluamme. Sitä ei aina muista että se on ylellisyyttä. Miten nytkin vain päätimme, että tänään syödään tacoja. Kanaa ja tomaatteja oli jo tuotu edellisenä päivänä kaupasta, nyt vain nopsaan haettiin salaatti, kurkku ja kermaviili. 


Kuoret ovat lämpiä, sitten syömään!
Siinä istuessani mietin, miten hyvä elämä minulla on. Ja kun perhe siinä samassa tulikin jo ruokapöytään, tajusin että siinä se vasta onnen avaimet ovat: minulla on rakas perhe, mies ja poika. Ei vakavia sairauksia ja viihdymme yhdessä. Kokoonnumme viikonloppuisin yhdessä syömään ja rupattelemme samalla. 

Pienet tomaatin palat ovat olennainen osa makuelämystä

Kermaviili tzatzikidippiaineksilla ja juoksevaa hunajaa - siinä on kastike minun makuuni 😊

Saimme jokainen syödä niin paljon, että vatsa oli täynnä. Maukasta ruokaa joka oli ihan kohtuullisen terveellistäkin. Takana on muutenkin mukava viikonloppu, kiitos siitä. Ensi viikko tulee olemaan kiireinen ja fyysisesti raskaskin, mutta kyllä sitä taas kerran sai viikonlopusta hyvä eväät tulevaan viikkoon. 

Hyvä sunnuntaiateria hyvässä seurassa on hyvä alku viikolle

Oikein mukavaa viikkoa ihan jokaiselle!


Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti