torstai 22. kesäkuuta 2017

Mietteitä alkoholin käytöstä näin juhannuksen kynnyksellä RMJ:tä unohtamatta

Kun olin nuori, itseasiassa lain silmissä liiankin nuori, käyttämään alkoholia, sitä aina kovasti yritin etsiä. Silloin juominen ei ollut nautinnon tai maistelun vuoksi juomista, vaan ihan suoraan sanottuna hyvinkin humalahakuista. Tosin kulutus oli pientä, koska ei ollut rahaa eikä keinoja saada alkoholia paljoa. Piti olla kekseliäs.

Tiedättehän, että jos juotavan alkoholin pitää kielen alla ennen kuin sen nielee, se kihahtaa päähän ihan eri tavalla? Sama vaikutus on jos sitä juo pullosta pillillä tai vaikkapa tuttipullosta 😏Kerran tuli, tosin vahingossa, kokeiltua sekin miten humahtaa päähän, kun naurahtaa samaan aikaan kun juo, niin että saa juomansa alkoholin nenään. Sitä keinoa tosin ei sen tehokkuudesta huolimatta tullut tarkoituksella koskaan käytettyä, tuntui se sen verran inhottavalta. 😁

Parastahan tässä kaikessa oli että kun kerran saatiin siihen alkuiltaan se humahdus päähän ja tuntui että nyt ollaan humalassa, sitä sitten pystyi jatkamaankoko illan - vaikka todellisuudessa varmasti alkoholi oli aikaa verestä häipynyt. Fillis vaan pysyi, kun siihen oli päässyt. Mutta hyvä niin, säästyi elimistö ja rahaa kun ei tarvinnut yrittää hankkia lisää.

Jaloviina aina joskus maisuu hyvältä, mutta liköörinä Jalokahvi on sellaista mitä leffaa katsottaessa tai jälkkärinä on kiva nauttia lasillinen hyvässä seurassa.

Nyt minä olen jo niin vanha, ettei kukaan enää edes kysy papereita missään ostoksissa. Mutta on juominenkin muuttunut. Alkoholia en jaksa humalan takia juoda ollenkaan, jos ei maistu hyvältä, en juo. Alkoholi on siirtynyt samaan kategoriaan kaiken muun juotavan ja syötävän kanssa, jotain hyvää makua pitäisi olla, eikä ainakaan saisi maistua pahalta. Itsessään sen nauttimisen tulee olla nautinto, ei niinkään sen millainen olo siitä tulee. 

Salmiakkikossua ei ole tullut koskaan maistettua, mutta kun sitä on kehuttu, ostin pullon, tätä voisin lasillisen maistaa tämän juhannuksen kunniaksi, ehkä 😎Kävin Alkossa ja ostin juotavaa, mutta tiedän aivan varmasti etten niitä kaikkia tänä juhannuksena juo. En ehkä edes maista. Näistä Breezereistä voisi tosin aloittaa, yksi meille kummallekin - eikös sillä hyvin jo pääsen juhannusfiilikseen 😁


Näitä herkkuja ajattelin, että voisimme juhannuksen pyhinä maistella. Ei kenenkään "oikean viininystävän" suosikkeja, mutta meille varmasti maistuu lasilliset illan alkuun.Mietin tänään aamulla töihin ajaessani, miten paljon nautin siitä että voin ajaa autoa tai ainakin olla täysin toimintakykyinen. Pystyä kontrolloimaan omat asiansa ja tarvittaessa muidenkin. Siihen ei alkoholi ja varsinkaan humala sovi. Kun meillä Joonas vanheni niin että oli kavereiden luona yökylässä niin olin itse ajokunnossa (=promilleja nolla) vaikka olisi ollut jokin juhlapäiväkin. Ihan siltä varalta että kavereilla olevat kissat tai koirat aiheuttavat sen että hänet pitää hakea yöllä kotiin, kun allergia tulee voimakkuudessaan liian epämiellyttäväksi. Myöhemmin vaikka hän on jo aikuinen ja menee kavereiden luo autolla itse, niin silti koen oloni mukavammaksi jos tiedän että olen kykenevä hakemaan hänet kotiin tarvittaessa. Tässä määrässä ihmisiä voi aina sattua ja tapahtua vaikka kaikki ovatkin hyvällä mielellä.
Kuvat RMJ 2016, Hans Lehtinen

Nyt kun on juhannus ja RMJ, on hyvä asia se että meillä on toimisto tukikohtana, todellakin kävelymatkan päässä Otanlahdesta. Näin voin nauttia lasillisen tai kaksi jotain alkoholia jonka mausta pidän. En halua heilua hulluna humalassa, vaan nauttia mausta ja kävellä kuuntelemaan artisteja joiden musiikista tykkään, katsella iloisia ihmisiä ja kävellä takaisin. Syödä ruokaa jonka mausta pidän. Katsoa telkkaria jos on jotain hyvää ohjelmaa tai vaikkapa nukkua univelkoja pois. Samalla kuitenkin olen tavoitettavissa lähellä jos tarvetta on. Tiedän ettei tule olemaan tarvetta, mutta mukavampi sitä on olla kun tietää että läheiset on lähellä. RMJ tarjoaa takuuvarmasti hyvät bileet.
Kuvat RMJ 2016, Hans Lehtinen

En ole ihminen joka lähtisi telttailemaan juhannuksena tai yleensäkään kiertämään Suomea kesälomareissulle. Meillä ei ole mökkiä, enkä itseasiassa nauttisi tavaroiden pakkaamisesta kenenkään kaverinkaan mökille juhannuksena. Monet juhannukset ollaan vietetty siskoni luona rivitalossa. Se on sopivan matkan päässä ja kun molemmat toivat omat grillattavansa ja nyyttikestimeinigillä sovittiin sopivat salaatit ja muuta tarjottavat, voitiin viettää porukalla juhannus yhdessä mutta ihan kotiolosuhteissa. 😊 Mukavia juhannuksia olivat ne lukuisat juhannukset, joiden aikana kummankin lapsetkin kasvoivat aikuisiksi. Silloin puhuttiin Joonakselle että joskus oli RMJ, mutta olit niin nuori ettet ehtinyt sitä kokea. No nyt hän sitten on siellä...RMJ ei ole ihan sama kuin silloin, mutta ei ole aikakaan. Yleensä aika kultaa muistot, mutta ihan rehellisesti sanottuna voi olla että tämä nykyinen on jopa parempi. 


Illan pimetessä RMJ tarjoaa myös kivaa katsottavaa
Kuvat RMJ 2016, Hans Lehtinen
Tarjolla on muutakin hupia, täältä näkee koko alueen
Kuva RMJ 2016, Hans Lehtinen

Nyt juhannus meillä Hansin kanssa on RMJ, kun se täällä Raumalla taas on. Käytiin niissä ensimmäisten vuosien kolmipäiväisissä juhannusjuhlissa aina yhtenä päivänä, ennen kuin bileet siirtyi Raumalta loppuakseen sittemmin kokonaan. Mutta nyt kun ne täällä taas ovat, niin ilman muuta vietetään aikaa siellä ja tavataan tuttuja, sikäli mikäli heitä sattuu näkemään. Paikalla on paljonkin tuttuja mutta ihmismäärä on niin iso että varmasti osa jää näkemättä.

Jos olet paikalla, toivottavasti tavataan!

Juhannus ja hyvä fiilis
RMJ 2016, Hans Lehtinen


Mukavaa Juhannusta kaikille - vietätte sen sitten ihan missä vaan. 

Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti