torstai 30. kesäkuuta 2016

Jennin vuosi Pitsimissinä sanoin ja kuvin

Uusi Pitsimissi valitaan Raumalle vajaan kuukauden kuluttua, jolloin Jenni Peräinen luovuttaa kruunun seuraajalleen. Nyt onkin vielä aihetta palata siihen millainen on ollut Jennin vuosi Pitsimissinä. Mitä kaikkea hän on tehnyt niin Raumalla kuin myös edustaessaan Raumaa muualla. Meillä on ollut ilo seurata aktiivisen, aikaansaavan ja upean Pitsimissimme vuotta läheltä. Ohessa lyhyt kuvitettu katsaus kuluneesta vuodesta. Jokainen voi tästä ottaa ideoita missä kaikkialla Pitsimissiä voisi käyttää promotehtävissä. Olen kirjoittanut jokaisesta tapahtumasta jotain pientä ja samalla luotan siihen että kuvat kertovat vielä enemmän ihanasta Pitsimissistämme mitä me koskaan voimme häntä kuvailla.

Jos olet seurannut Pitsimissin Instagram- tai Facebook-sivuja, kuvat ovat jo pääosin tuttuja, mutta tässä ne kertovan tarinan Jennin vuodesta. Kuvat ovat Hans Lehtisen ottamia jos en toisin mainitse, pari kännykkäkuvaa on minun ottamiani, minkä näkee kyllä laadustakin  :)

Kuva valinnan jälkeen, mekko Cameo Boutique, korut Kultasepänliike Helkelä ja kampaus&meikki Tukkapaja

Nyplätyllä Raumanpitsillä koristetut käsintehdyt KraaKraan kehykset jotka he yhdessä Silmäoptikot Palmun kanssa lahjoitti Jennille


Hellapuun ihana Camee -kuosinen maksimekko jonka Jenni sai lahjaksi voittonsa johdosta

Vähän erilaista kuvaa, mekko Cameo Boutique

Perjantaina 24.7.2015
Mustan Pitsin Yö. Tänään alkoi ensimmäinen koko päivän kestävä edustustehtävä täällä Raumalla, Mustan Pitsin perjantaissa. Se on perinteinen Pitsimissille joka vuosi kuuluva tehtävä. Päivä alkoi luonnollisestikin kampaajalla jossa Sarin Tukkapajan naiset laittoivat niin meikin kuin hiuksetkin edustuskuntoon. Tukkapaja huolehtii Pitsimissin hiuksista Raumalla aina tarvittaessa. Kiitos Sarille ja muille ihanille Tukkapajassa.
Kaupungilla ensimmäinen varsinainen kiintopiste oli ”Nopein Nyplääjä” – kilpailu, johon Pitsimissi osallistuu vuosittain. Kilpailussa tosissaan kilpailevat ihmiset, jotka ovat nyplänneet paljon ja osaavat sen upean taidon. Jenni kuitenkin kilpailuhenkisenä ja kilpailemaan tottuneena ihmisenä teki parhaansa, eikä ollenkaan huonosti nyplännytkään ottaen huomioon, että Tarmo Thorström opetti häntä nypläämään noin puolen tunnin ajan ennen kilpailua, eikä Jenni koskaan ennen ollut edes yrittänyt nyplätä.
Uutta hallitsevaa Pitsimissiä haastateltiin myös Savilanpuiston lavalla, haastattelijana toimi juuri kruununsa Jennille luovuttanut Riikka Uusitalo, Pitsimissi 2014. Tämän jälkeen Jenni kierteli kaupungilla ja kävi tervehtimässä yhteistyökumppaneitamme. Kadulla Jennille laulettiin onnittelulauluja ja luettiin runoja, otettiin yhteiskuvia ja yleensä ottaen ihan vaan onniteltiin voitosta. Rauman asukkaat ottavat uuden Pitsimissin aina niin upeasti ja sydämellisesti vastaan, ettei voi kun olla ylpeä heistä.

Nypläyksen opetus käynnistyy, kuva minun ottamani 

Hauskaakin on vaikkei ole varmasti helpoimpia opeteltavia asioita

Leikkimielinen kilpailu jossa kilpa-urheilijan vaistot kuitenkin ehkä vähän heräsivät :)

Pekka ja Jenni

Tinja ja Jenni

Rauma Flikk ja Jenni - kaksi Rauman edustajaa, toinen ehkä ei ihan niin vilkasliikkeinen :)


Perjantaina 4.9.2015
Desingtalo Hellapuu muutti syyskesästä uusiin toimitiloihin ja vietti avajaispäiväänsä syyskuun alussa. Jenni oli mukana tekemässä kasvomaalauksia lapsille ja miksei aikuisillekin. Jenni on taitava piirtäjä ja lapset saivatkin ihan itse kertoa mitä halusivat ja Jenni maalasi. Tuloksena oli monta upeaa kuvaa. Myöhemmin olimme Jennin kanssa vielä mukana iltatilaisuudessa Hellapuun uusissa tiloissa. Vierailu oli päivän piipahdus, mutta on aina niin mukava saada Pitsimissi kaupunkiimme.

Kasvomaalausta, samalla Matti teki lettejä, Jennikin sai lopuksi omansa,
Jennillä kun on hiusta mistä tehdä. Ihan omia kaikki <3


Perjantaina 2.10.2016
Jenni osallistui Kirjamessuille Turussa, edustaen hienosti Rauman kaupungin osastolla. Kun hänen kanssaan kuljettiin myös samaan aikaan järjestettävien muiden messujen puolella, hänet kyllä tunnistettiin, Rauma ja Pitsimissi olivat monella mielessä.

Kirjamessut alkoivat 

Jenni ja Jenni

Jenni pääsi kuvaan myös Antti Holman ja Sofi Oksasen kanssa

Messuilla tehtiin myös mm. runoselfie - ja paljon muuta


Lauantaina 3.10.2016
Cameo Boutique juhlisti 10 synttäreitään erilaisilla tarjouksilla ja muotinäytöksellä, jossa Jennikin oli mallina. Näytös oli mukava hetki liikkeessä rauhallisessa ja iloisessa ilmapiirissä. Ja vaatteethan tietysti näyttivät super hyviltä kauniin Jennin yllä.

Upea Jenni ja Cameo Boutiquen kaunis haalari

Ihanat Jenni ja Sirke


Sunnuntaina 4.10.2016
Raumalla oli saman viikonloppuna messujen yhteydessä kukansidonnan Suomenmestaruuskilpailut. Jenni oli mukana messuilla ja yksi kilpailijoiden kilpailutyö olikin tehdä kimppu Pitsimissille. Nämä kimput sitten huutokaupattiin Jennin avustamana yleisölle ja tuotto käytettiin hyväntekeväisyyteen.

Jenni esitteli kimput joita huudettiin hyväntekeväisyyshuutokaupassa


Jennillä olikin täysi viikonloppu Pitsimisseilyn merkeissä. Mukavaa oli ja paljon ihmisiä tavattiin.

Perjantaina 6.11.2015
Naistenpankin muotinäytös otsikolla ”Posellin pikkumustat” oli hyväntekeväisyys tapahtuma Naistenpankin toiminnan puolesta. Jenni toimi Cameo Boutiquen mallina ja upeasti toimikin kuten aina.

Cameo Boutiquen asuja Naisten Pankin näytöksessä


Perjantaina 11.12.2016
Tonttujen Yö, perinteinen raumalainen tunnelmallinen tapahtuma toi taas Jennin kaupunkiin. Hän osallistui Joulupukin kanssa tapahtuman avaukseen ja liikkui sen jälkeen kaupungilla yhteistyökumppaneiden luona ja kadulla ihmisten kanssa, ilta päättyi taas kerran upeaan ilotulitukseen kuten monena vuonna aikaisemminkin. Kuvia tuli otettua monessa paikassa, mutta yksi ”must” –paikka oli tietysti Tarmon pitsivaloteos: ”Vanhaa valoa, spectaculum 79 Ceti” 

Tonttujen yön haaveiluja, nauhana Arispon tekemä sijaisnauha jota käyttämällä suojelimme aitoa ja alkuperäistä, tähän nauhaan kun laitimme valot ;)

Jenni ja Joulupukki suorittivat tapahtuman avauksen

Kari ja kakrut -musiikkiluokan kuoro Jennin kanssa Tonttujen Yössä

Tonttujen Yössä tervehditään ihania yhteistyökumppaneita

 ”Vanhaa valoa, spectaculum 79 Ceti” 



Perjantai 15.4.2016 ja sunnuntai 17.4.2016
Tampereen Supermessut, jossa Jenni edusti Rauman osastolla hienosti kahtena päivänä Matkamessujen puolella. Monenlaista tapahtumaa riitti!


Rauma on monipuolinen kaupunki... (kuva Kirjamessuilta)


... jossa tapahtuu paljon

Messuilla ihmiset tulivat rohkeasti juttelemaan.
Jenni oli opetellut faktat niin, että osasi hyvin vastata kysymyksiin Raumasta

Satakuntapläjäys


Jenni kertoo osaavasti kaikkea kivaa Raumasta ja sen tapahtumista

Kesällä voi Raumalla nähdä näytelmän Fahrenheit 451

Näitä esitteitä jaettiin asiantuntevalla opastuksella

Jennin takana messuilla ollut kaunis kuva Rauman Raatihuoneesta ja torista.

Jenni pääsi myös jumaluusopin dosentt Nils Branderin ja apteekkar Samuel Nyberkin kanssa samaan kuvaan, miehet ovat raumalaisia hahmoja 1800 luvulta ja he puhuvat sujuvasti Rauman giält.


Sunnuntaina 15.5.2016
Ravintola Gotossa järjestettiin Muotibrussi jossa esillä Cameo Boutiquen muotia, Kultasepänliike Helkelän koruja, Silmäoptikot Palmu Oy:n kehyksiä, Laukku Salmisen laukkuja ja Popon kenkiä. Hiukset ja meikit Sarin Tukkapaja. Jenni juonsi tätä tapahtumaa ja näytti itsekin niin upealta kuten aina.

Jenni juontamassa. Kuva minun ottamani

Korut ja kello Kultasepänliike Helkelä, upea haalari Cameo Boutique



Raimo Sundelin ja Altti A. Salo tekivät upean valokuvakirjan Vanhasta Raumasta. Yhdellä aukealla esillä ovat myös vuoden 2015 Pitsimissifinalistit :) Tähän kuvakollaasiin mukaan on Altin kanssa päässyt myös Pitsimissi 2013 Milla Romppanen

Sen lisäksi että Jenni sai KraaKraan upeat "Hilkka" -kehykset, Pekka teki hänelle todella perusteellisen näöntarkastuksen ja Silmäoptikot lahjoitti kehyksiin laadukkaat linssit
Kaikki loppuu aikanaan...
Tätä kirjoitettaessa näyttäisi siltä että Jenni tulee vielä kerran Raumalle virallisesti hallitsevana Pitsimissinä ennen kuin sitten on kisan Raumapäivien ja finaalin aika, aika luovuttaa kruunu seuraavalle. Meillä on jo loistava kymmenikkö tulossa kisaamaan vuodesta Pitsimissinä ja uskon että saamme hyvän Pitsimissin taas iloksemme. Silti Jennin vuotta tulee varmasti ikävä, niin monenlaista hän on saanut tehdä ja monessa olemme saaneet olla mukana.

Jenni kävi vuoden aikana myös sekä päiväkodissa että koulussa vierailulla, niihin palaan vielä vähän myöhemmin myös kuvien kera. Nämä vierailut ovat sitä puhtainta missin toimintaan sopivaa aktiviteettia niin että ne ansaitsevat oman pienen kirjoituksensa.

Paljon tulee jatkossakin tapahtumaan, 28.7.2016 valittava Pitsimissi tulee olemaan jo vahvasti mukana seuraavan vuoden tapahtumissa, kun valmistaudumme juhlavuoteen ja sen nimissä tehtävään hyväntekeväisyyskampanjaan, valitaanhan vuonna 2017 jo 40. Pitsimissi.


Jenni Peräinen Pitsimissi 2015

Pokaali kruunuineen tämän vuoden Pitsimissille odottaa jo voittajaansa

Kenen hiuksille Jenni saa tämän kruunun painaa, selviää 28.7.2016, tule katsomaan Savilanpuistoon!

Kiitollisena kuluneesta Pitsimissivuodesta, iso kiitos Jenni! <3

Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti